Se poate trăi din handmade?

(Un hobby regasit – scrisul – sper ca articolele mele sa va placa, mai jos il aveti pe primul)

Întrebarea nu este nouă, dar lista mi se pare mereu deschisă.
La fel ca pentru orice altă artă și pentru handmade trebuie să ai talent și la fel ca orice job din care vrei sa ajungi să trăiești decent sau mai mult decât decent, trebuie să-ți placă.
Începând cu cele doua premise de mai sus, răspunsul poate sa difere, de la da la nu, cu mici variațiuni. De-a lungul timpului am avut ocazia să aflu și de ce, vorbind cu extrem de multa lume care a încercat acest domeniu. Iată ce consider eu ca face diferența între partea de da și partea de nu.

  • Dedicarea: adică sa nu renunţi din prima, pentru că la început nu este ușor (și când spun început poate însemna și un an); acest lucru mai implică încrederea în sine și capacitatea de a discerne dacă ai talentul necesar pentru a trai din acest domeniu sau nu (cereți păreri avizate pentru că e cale lungă de la manufacturier la artist)
  • Munca susținută: încearcă să lucrezi în fiecare zi.
  • Calitatea produselor și a imaginilor: realizează totul cu grija și migală, ca și cum ai face obiectele pentru tine; imaginile fac cât 1000 de cuvinte, folosește acest lucru în favoarea ta.
  • Valorificarea obiectului: apreciază-ți munca la valoarea ei reala, cât mai obiectiv posibil, nu o deprecia pentru că tu consideri ca la acel preț nu se va vinde.
  • Mersul în pas cu trend-urile și dezvoltarea de idei noi: trebuie sa spun mai mult? 🙂
  • Buna relaționare cu oamenii:  vrei nu vrei, lucrezi cu oamenii, fie ei clienți, fie colaboratori
  • Căutarea unei noi metode de promovare: nimeni nu se naște învățat, dar dacă privești în jur, vei putea observa cum se face acest lucru. Poți începe cu tine: tu cum cumperi un produs? ce te convinge? ce nu-ți place? care metoda ți se pare că funcționează? care nu? și de ce?
Va las pe voi să descoperiți mai mult și să aduceți completări listei de mai sus
Răspunsul meu și nu doar al meu este un da convins. Cu toate barierele, palmele si greutățile de pe parcurs merită să te străduiești să trăiești din ceea ce îți place și te face fericit.

Leave a comment